Newsflash
Știri

Pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați cu ajutorul Forţelor Aeriene Române

de Florentina Ionescu - dec. 7 2020
Pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați cu ajutorul Forţelor Aeriene Române

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transferat astăzi mai mulți pacienți intubați, care sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, aeronava C-27J Spartan a efectuat astăzi o misiune de transfer a cinci pacienți aflați în stare gravă, intubați și ventilați mecanic, ca urmare a infectării cu noul coronavirus, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava - Cluj Napoca – Otopeni.

pacient covid index severitate boala

Transferul persoanelor s-a desfășurat astfel:

Aeronava militară a preluat cei cinci pacienți din București, dintre care doi internați la Spitalul Clinic Urgență București, doi internați la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și un pacient din Alexandria, Teleorman. În urma identificării paturilor disponibile de CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției), la nivel național, acești pacienți au fost transferați la Spitalul Militar Cluj Napoca, Spitalul Județean Bistrița, Spitalul Municipal Vaslui, Spitalul Municipal Onești și Spitalul Județean Botoșani.

Pe întreg parcursul zborului, echipa medicală a fost formată din specialiști ai UPU- SMURD București și din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe