Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: există un prim draft al strategiei de resurse umane în sănătate

Viața Medicală
L. Budin vineri, 3 iunie 2022, ora 14:46

Ministrul a spus că există categorii de personal care desfăşoară activităţi importante pentru funcţionarea unor unităţi sanitare şi care au „o salarizare diferită, care nu este în avantajul lor”.

Alexandru Rafila a participat, la Institutul Naţional de Statistică, la conferinţa aniversară „Două decenii de solidaritate în sănătate”, informează Agerpres. Potrivit ministrului Sănătăţii, „confortul profesional” are două componente: una legată de condiţiile în care lucrează personalul medical, iar cealaltă, legată de modul în care se raportează autorităţile şi populaţia la profesioniştii din sănătate.

doctor-concedii-medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că există deja „un prim draft” al strategiei de resurse umane în sănătate.

Lucrăm foarte intens în această perioadă şi avem deja un prim draft al acestei strategii de resurse umane în care, când vom fi mai avansaţi, ne vom consulta cu dumneavoastră şi cu Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor, Colegiului Medicilor, ne vom consulta cu Federaţia Sanitas, ne vom consulta cu toţi actorii relevanţi încât să avem o strategie care să fie cunoscută, înţeleasă şi acceptată”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a opinat că pot fi dezvoltate două zone importante: una, de respect al autorităţilor pentru corpul medical şi cea de-a doua, la fel de importantă, de respect al populaţiei pentru corpul medical.

Trebuie să lucrăm pentru acest lucru, care cred că este esenţial şi în obţinerea reparaţiilor de natură materială care trebuie făcută în mod diferenţiat pentru fiecare categorie sau includerea în rândul acestor categorii al celor care nu au beneficiat de actualizarea salarizării, cu toate că lucrează de foarte mult timp în sistemul de sănătate. (...) Lucrurile nu sunt perfecte, dar cred că sunt perfectibile şi cred că putem să găsim soluţii inteligente, în niciun caz coercitive, ci stimulative, pentru ca să putem să vă ajutăm în îmbunătăţirea calificării profesionale”, a susţinut Rafila.

Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

Etichete: declaratii alexandru rafila draft strategie resurse umane in sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC