Newsflash
Știri

Rafila: doctorii care eliberează multe certificate de concediu medical trebuie verificați

de L. Budin - feb. 15 2024
Rafila: doctorii care eliberează multe certificate de concediu medical trebuie verificați

Ministrul Sănătăţii afirmă că există doctori care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale, iar verificările ar trebui îndreptate către aceștia, pentru a se vedea în ce măsură concediile respective sunt justificate.

Ministrul Sănătății a afirmat că preocuparea pentru astfel de situații este legitimă, pentru că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale.

Există, într-adevăr, zone unde există prea multe prescripții. Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine. Mă refer la faptul că există, fie persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie (...) sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare (...) trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate”, a spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu afirma, la data de 8 februarie, că va stabili împreună cu ministrul Sănătăţii şi cel al Finanţelor „o foaie de parcurs” pentru rezolvarea situațiilor concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi pentru femeile însărcinate, reamintește Agerpres.

Descurajez (...) abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, preciza, la vremea respectivă, Marcel Ciolacu.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe