Newsflash
Știri

Alexandru Rafila dă asigurări că alegerile din colegiile medicilor vor fi transparente

de L. Budin - oct. 4 2023
Alexandru Rafila dă asigurări că alegerile din colegiile medicilor vor fi transparente

Se vor desemna observatori - reprezentanţi ai instituţiilor din Ministerului Sănătăţii, din zona organizaţiilor profesionale sau neguvernamentale.

Ministerul Sănătăţii va face toate demersurile legale astfel încât să asigure transparența alegerilor din colegiile medicilor, urmând să fie desemnaţi observatori care să participe la procesul electoral, pentru a nu exista niciun fel de dubii, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Se vor face toate demersurile legale pentru a se asigura transparenţa acestor alegeri, fie că e vorba de Colegiul Medicilor din România, fie de Colegiul Medicilor Stomatologi, a dat asigurări ministrul, citat de Agerpres.

Conform atribuţiilor legale, trebuie desemnaţi observatori la aceste alegeri care să poată să participe la întregul proces electoral, inclusiv la numărătoarea voturilor, încât să nu existe niciun fel de dubii legate de modul în care se desfăşoară aceste alegeri din punctul de vedere al legalităţii. Şi noi vom face acest lucru asumat şi vom colabora în acest sens cu organisme profesionale, cu organizaţii neguvernamentale care să asigure imparţialitatea acestor alegeri”, a afirmat Alexandru Rafila, la o conferinţă de presă.

El a menţionat că trebuie să se evite conflictele de interese de natură legală sau morală.

Am elaborat un ordin de ministru, aşteptăm modificarea Legii 95 care să facă mai clară această posibilitate a Ministerului Sănătăţii să desemneze astfel de observatori”, a adăugat ministrul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe