Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Recomandare: cei vaccinați cu Johnson & Johnson fac rapel cu ser ARN mesager

Viața Medicală
L. Budin vineri, 29 octombrie 2021, ora 16:18

Din data de 8 noiembrie, persoanele imunizate cu vaccin de la Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un ser pe bază de ARN mesager, a anunțat președintele CNCAV.

Aflat la centrul de vaccinare de la Romexpo, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, de la 1 noiembrie, cei care s-au vaccinat la prima schemă cu Moderna se vor putea imuniza la rapel cu jumătate de doză de vaccin de la aceeaşi firmă. Cei care au primit Pfizer, Astra Zeneca sau Johnson&Johnson vor primi o doză întreagă de ser ARN mesager, informează Agerpres.

v-gheorghita1

Președintele CNCAV a mai adăugat că, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, din data de 8 noiembrie, persoanele imunizate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel un vaccin pe bază de ARN mesager -  fie de la Pfizer, fie de la Moderna.

La rapel, persoanele vaccinate deja cu Johnson&Johnson vor putea opta pentru acelaşi tip de vaccin. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opţiunea pacientului, să se administreze la rapel acelaşi tip de vaccin, Johnson&Johnson”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Etichete: presedinte cncav persoane vaccinate johnson&johnson recomandare rapel doza arn mesager

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC