Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Schimb de replici la nivel înalt

Viața Medicală
M. V. A. joi, 6 iunie 2013
   Este uzual ca, la începutul fiecărei şedinţe de guvern, premierul Victor Ponta să transmită câteva mesaje miniştrilor săi de faţă cu presa. Mai rar se întâmplă însă ca această sesiune de informare să se transforme într-un schimb de replici.
   Miercuri, premierul Ponta, deranjat probabil de publicarea în media a uneia dintre variantele de lucru ale legii salarizării medicilor, l-a atenţionat pe Eugen Nicolăescu: „La Sănătate, domnule ministru, [cu] cât mai puţine informaţii care pleacă din Minister, despre care nu ştiţi nici dumneavoastră, nici eu, cu atât mai bine. În fiecare zi trebuie să mai răspundem la nişte întrebări despre care cred că nu ştim şi trebuie să faceţi ceva în Minister, totuşi. Când se pleacă cu un proiect să fie clar că e un proiect asumat şi discutat în Guvern, altfel mai mult ne scuzăm şi ne explicăm“.
   Replica ministrului sănătăţii a venit imediat: „Transparenţa nu este un lucru rău“. Victor Ponta a răspuns la rându-i că transparenţa trebuie să fie şi coerentă.  
   Eugen Nicolăescu a explicat situaţia de la Ministerul Sănătăţii: „Anumite lucruri care sunt în stadiul de proiect, în grupuri de lucru, dacă unii doresc să le dea la presă, nu putem să îi oprim. Sigur, să încercăm să povestim că de fapt nu sunt asumate, sunt numai ciorne şi nu trebuie să răspundem noi pentru ele“.
   După aceste explicaţii, conform informaţiilorHotNews.ro, premierul Victor Ponta a rămas fără replică timp de câteva secunde, afirmând apoi că „numai de idei năstruşnice nu avem nevoie“.
   La începutul săptămânii, mai multe televiziuni au difuzat informaţia conform căreia un proiect al Ministerului Sănătăţii va introduce o taxă pe care pacienţii vor fi obligaţi să o plătească dacă doresc să-şi aleagă medicul la care să se trateze într-un spital de stat. Informaţia a fost infirmată oficial de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.