Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SJU din Sfântu Gheorghe, premiat pentru eficiența în îngrijirea pacienților cu AVC

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 25 iunie 2021, ora 15:21

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost premiat de către ESO Angels şi Societatea Europeană de Stroke pentru eficiența în îngrijirea pacienților cu accidente vasculare cerebrale.

Potrivit reprezentanților unității medicale, din cele 40 de spitale din România care participă la programul de tromboliză intravenoasă, doar 11 au primit recunoaștere din partea Inițiativei ESO Angels.

SJU Sfantu Gheorghe
Sursă imagine: Spitalul Județean Fogolyán Kristóf // Facebook

„Spitalul Judeţean de Urgenţă «Dr. Fogolyán Kristóf» a fost premiat la categoria «GOLD» în cadrul ESO Angels Awards 2021. Acest premiu reprezintă o recunoaştere internaţională a calităţii muncii pe care o depun colegii noștri, fiind acordat pentru rapiditatea și eficiența în îngrijirea pacienților cu accidente vasculare cerebrale, AVC-ului ischemic prin tromboliză. Tromboliza, în această situație, constă în administrarea unei substanțe cu efect puternic de dizolvare a cheagului de sânge în vasele cerebrale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului.

Sursa citată precizează că în data de 1 iulie se vor împlini doi ani de când se efectuează tromboliză în cadrul Spitalului Județean.

Etichete: tromboliza intravenoasa accidente vasculare cerebrale tromboliza

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.