Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spot radio-tv de informare privind administrarea iodurii de potasiu

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 27 aprilie 2022, ora 14:58

CNA a aprobat difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot radio și TV de informare privind administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a pledat în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului despre utilitatea unei campanii a instituţiei pe care o conduce, referitoare la administrarea iodurii de potasiu doar în cazul unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor, informează Agerpres

medicamente-pensionari1

Ministrul a subliniat că iodura de potasiu este un produs care „nu trebuie administrat intempestiv”.

Având în vedere, mă rog, tradiţia în România că dacă primeşti ceva trebuie să-l şi consumi, există această îngrijorare şi în rândul profesioniştilor din Sănătate (...). Şi dacă o să facem în perioada următoare o campanie de distribuire a acestor micro-comprimate de iod, vrem să fim siguri că ele vor fi păstrate şi nu vor fi administrate decât dacă este cazul şi o campanie desfăşurată prin mass media - televiziune, radio -, este extrem de utilă pentru ca să susţină acest demers al Ministerului Sănătăţii”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai precizat că, odată cu tabletele de iodură de potasiu, vor fi distribuite şi informaţii legate de dozaj, de vârstă şi de modul de păstrare a acestor comprimate la domiciliu.

Iodura de potasiu este un medicament. Acesta va fi folosit doar în situaţia puţin probabilă a unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor. Nu administraţi iodură de potasiu din proprie iniţiativă”, se arată în spotul Ministerului Sănătăţii, aprobat de CNA.

Spotul va fi difuzat timp de două luni, în regim local, regional, naţional, la radio și a TV.

Medicii de familie nu cred că pot distribui toată iodura de potasiu

Rafila: politica de preţuri a MS privind medicamentele trebuie revizuită

 

Etichete: aprobare cna spot radio si tv administrare iodura de potasiu solicitare ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.