Newsflash
Știri

Spot radio-tv de informare privind administrarea iodurii de potasiu

de L. Budin - apr. 27 2022
Spot radio-tv de informare privind administrarea iodurii de potasiu

CNA a aprobat difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot radio și TV de informare privind administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a pledat în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului despre utilitatea unei campanii a instituţiei pe care o conduce, referitoare la administrarea iodurii de potasiu doar în cazul unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor, informează Agerpres

medicamente-pensionari1

Ministrul a subliniat că iodura de potasiu este un produs care „nu trebuie administrat intempestiv”.

Având în vedere, mă rog, tradiţia în România că dacă primeşti ceva trebuie să-l şi consumi, există această îngrijorare şi în rândul profesioniştilor din Sănătate (...). Şi dacă o să facem în perioada următoare o campanie de distribuire a acestor micro-comprimate de iod, vrem să fim siguri că ele vor fi păstrate şi nu vor fi administrate decât dacă este cazul şi o campanie desfăşurată prin mass media - televiziune, radio -, este extrem de utilă pentru ca să susţină acest demers al Ministerului Sănătăţii”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai precizat că, odată cu tabletele de iodură de potasiu, vor fi distribuite şi informaţii legate de dozaj, de vârstă şi de modul de păstrare a acestor comprimate la domiciliu.

Iodura de potasiu este un medicament. Acesta va fi folosit doar în situaţia puţin probabilă a unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor. Nu administraţi iodură de potasiu din proprie iniţiativă”, se arată în spotul Ministerului Sănătăţii, aprobat de CNA.

Spotul va fi difuzat timp de două luni, în regim local, regional, naţional, la radio și a TV.

Medicii de familie nu cred că pot distribui toată iodura de potasiu

Rafila: politica de preţuri a MS privind medicamentele trebuie revizuită

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe