Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ştiri pe scurt

Strategie pe trei ani

 

Societatea Română de Cardiologie şi-a stabilit strategia pe următorii trei ani. Ea se va baza pe contribuţia celor zece grupuri de lucru, pe conlucrarea cu Fundaţia Română a Inimii şi parteneriatele cu alte societăţi profesionale, cu ministerul sănătăţii, al educaţiei şi alte structuri administrative, a anunţat dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele SRC, într-o conferinţă de presă, la 11 decembrie. Aceasta va fi de tip cardiologie aplicată, adică implicarea activă a societăţii în deciziile de politică sanitară. SRC a semnat un parteneriat destinat luptei împotriva fumatului, cu Societatea Română de Pneumologie, Federaţia asociaţiilor studenţilor medicinişti din România şi Ministerul Sănătăţii. Prevenţia bolilor cardiovasculare este un obiectiv primar, ce va fi atins prin acţiunile din programul „Totul pentru inima ta!“. Din această lună este activă aplicaţia online de autodiagnostic al hipertensiunii arteriale şi se doreşte iniţierea programului naţional „Şi tu poţi salva o viaţă“, de educaţie pentru resuscitarea cardio-respiratorie în şcoli. SRC va participa la programele şi proiectele regionale şi europene destinate prevenţiei şi combaterii bolilor cardiovasculare. (Dr. M. D.)

 

Spitale cu PACS

 

Proiectul pentru un management eficient al serviciilor de sănătate, derulat în parteneriat de Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti (INNBNV), Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila“ şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie“ a ajuns la final. Anunţul a fost făcut săptămâna aceasta, într-o conferinţă de presă organizată la sediul INNBNV. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 7,5 milioane de lei, din care mai bine de 5,6 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile. Dr. Corneliu Toader, managerul INNBNV, spune că prin acest proiect s-a dorit să se facă altceva decât o simplă gestiune a pacienţilor: informatizarea actului medical. Baza de date care se realizează şi se stochează pe serverele partenerilor şi pe cel central se constituie într-un suport „important“ pentru activitatea de cercetare clinică. Dr. Toader spune că, în acest moment, cele trei unităţi spitaliceşti sunt pregătite pentru a se putea conecta la un sistem naţional informatizat, atunci când acesta va fi creat, şi vor putea opera inclusiv cu opţiunea PACS – picture archiving and communication system. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC