Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Trei sferturi din românii cu cancer pulmonar ajung târziu la medic

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 10 august 2018
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer atrage atenția că 75% din pacienții din România diagnosticați cu cancer pulmonar ajung la medic în stadiu inoperabil, de aceea este foarte important ca românii să fie informați cu privire la tratamentele disponibile și simptomele afecțiunii. Semnalul de alarmă a fost tras în contextul Zilei internaționale de luptă împotriva cancerului pulmonar. Potrivit președintelui federației, Cezar Irimia, rata de supraviețuire la cinci ani pentru pacienții cu cancer pulmonar a crescut cu 48% față de acum 30 de ani. La acest rezultat au contribuit descoperirea noilor terapii, creșterea accesului pacienților la medicamente inovatoare, dar și creșterea gradului de conștientizare asupra prevenției cancerului, a screeningului și a diagnosticării precoce.
    Potrivit statisticilor, la nivel mondial, cancerul pulmonar cauzează cel mai mare număr de decese – peste un milion de oameni pierd lupta cu această boală, în fiecare an. În Europa, această afecțiune reprezintă o cincime din totalul cazurilor de cancer înregistrate la nivelul continentului, potrivit unui comunicat de presă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.