Newsflash
ACTUALITATE Știri

Tânără de 41 de ani, operată de tumoră oculară de 4 cm

de Magdalena Tănăsescu - apr. 23 2024
Tânără de 41 de ani, operată de tumoră oculară de 4 cm

O tânără mamă, în vârstă de 41 de ani, și-a recăpătat vederea, după ce medicii Spitalului de Neurochirurgie Iași i-au îndepărtat o tumoră oculară de aproximativ 4 cm.

Adriana Ghibilic a început să-și piardă vederea la ochiul stâng, situația ei fiind nu doar delicată, ci și periculoasă pentru viața sa. Tânăra a ajuns de la Bacău la Iași, unde în urma investigațiilor specialiștii au descoperit tumoarea oculară. 

 

„Este șocant pentru fiecare care trece prin așa ceva. În urma unei crize de fiere, am căzut și am ajuns la Spitalul din Moinești, iar în urma unui CT mi s-a descoperit o formațiune expansivă la nivelul globului ocular, fără limită de separație...Am venit la domnul doctor Lucian Eva, care mi-a făcut toate investigațiile medicale și a constatat că tumoarea trebuie operată...Dacă am trecut prin așa ceva, am supraviețuit, sunt bine și voi fi. Le doresc multă sănătate ca să mai opereze și să vindece cu mâinile lor dibace”, a spus Adriana Ghibilic.

 

În timpul intervenției chirurgicale s-a reușit o rezecție completă a leziunii tumorale, iar pacienta și-a recăpătat integritatea vederii. 

 

„De circa un an și jumătate și-a dat seama că începe să-și piardă încetul cu încetul vederea la ochiul stâng. După multiple investigații s-a pus diagnosticul de tumoră intraorbitală. Trebuie să știți că tumorile de orbită sunt tumori rare și care cel puțin în țara noastră își găsesc rezolvarea în puține centre. Spitalul de Neurochirurgie din Iași este unul dintre ele. Din punctul nostru de vedere pacienta este considerată vindecată”, a declarat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe