Newsflash
ACTUALITATE Știri

Fetiță de 3 ani, operată de o tumoră cerebrală de mari dimensiuni la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

de Magdalena Tănăsescu - feb. 7 2024
Fetiță de 3 ani, operată de o tumoră cerebrală de mari dimensiuni la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Viaţa unei fetiţe de numai 3 ani din Botoşani, diagnosticată cu o tumoare cerebrală de mari dimensiuni, a fost salvată de medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Potrivit managerului spitalului, dr. Lucian Eva, tumoarea se afla într-o zonă a creierului cu funcţii vitale pentru respiraţie şi inimă, iar cazul extrem de dificil a prezentat provocări semnificative deoarece copila avea şi o răceală puternică la plămâni.

„Pacienta în vârstă de trei ani a fost transferată de la Botoşani, cu simptome de hipertensiune intracraniană. Ea acuza dureri de cap severe, însoţite de vărsături şi tulburări de vedere de ceva timp. La clinica noastră a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral. Aceste tumori sunt destul de rare şi afectează în principal copiii, deoarece se dezvoltă din resturi embrionare în timpul dezvoltării intrauterine”, a explicat dr. Lucian Eva, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că fetița nu a rămas cu deficite neurologice.

„Tumora era extinsă din trunchiul cerebral până la nivelul celei de-a cincea vertebre cervicale, ceea ce a făcut ca rezecţia să fie dificilă şi delicată...Orice daună la aceste tracturi nervoase ar fi putut avea consecinţe catastrofale. Aproximativ 80% din tumoare a fost îndepărtată. Cu un tratament oncologic corespunzător există şanse mari de supravieţuire pentru fetiţă. Faptul că nu a rămas cu deficite neurologice este o veste extraordinară”, a mai spus dr. Eva. 


Notă autor:

Sursa foto: pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe