Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Advertorial

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internaţională

(P) O istorie de 50 de ani care ajunge pe cinci continente. Pe piaţa din România de 24 de ani, Wörwag Pharma este condusă și azi de primul angajat: Norina Gâvan.

Logo aniversar (1)

Compania farmaceutică Wörwag Pharma aniversează 50 de ani de existenţă, ocazie cu care reprezentanţii din Germania și România își amintesc traseul constant ascendent – de la o farmacie de cartier în orașul Stuttgart, Germania, la un grup ce operează în 37 de ţări de pe cinci continente.

50 de ani împreună pentru o sănătate mai bună

      Povestea Wörwag Pharma a început într-o farmacie în Stuttgart-Zuffenhausen, la sfârșitul anilor ’60. Aici, farmacistul Dr. Fritz Wörwag a descoperit beneficiile benfotiaminei în tratamentul unor afecţiuni neurologice și al complicaţiilor diabetului zaharat. A dezvoltat ideea unei companii farmaceutice care să le ofere oamenilor posibilitatea de a se bucura în viaţă de sănătate și stare de bine datorită unor medicamente la standarde înalte de calitate și eficacitate. Așa a apărut Wörwag Pharma, în anul 1971.

      De la înfiinţare și până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând să opereze în 37 de ţări de pe cinci continente. În prezent, compania este condusă de Jochen Schlindwein, CEO, și Gerhard Mayer, CFO. Obiectivul lor este de a stimula în continuare direcţia de dezvoltare a Wörwag Pharma, păstrând în același timp valorile afacerii de familie. „Angajaţii noștri își asumă responsabilitatea și participă la modelarea companiei noastre, pentru o creștere sustenabilă și de lungă durată”, spune Gerhard Mayer. „În peste 35 de ţări, echipa noastră internaţională contribuie la succesul companiei”, adaugă Jochen Schlindwein.

România: primul angajat – actualul CEO

      România a fost a cincea ţară din extinderea internaţională a companiei. Primul angajat, Norina Gâvan, a dezvoltat constant filiala și o conduce și în prezent.

       „În 1997 m-am întors în ţară după un stagiu de doctorat la University of California în San Francisco, în cadrul Clinicii de Dermatologie, în specialitatea biochimie a pielii, în absorbţie percutanată. Eram biochimist specialist la Clinica de Dermatologie a Spitalului Clinic Judeţean Cluj. Am simţit nevoia unei schimbări, dar care să mă menţină în domeniul medical, fiind pasionată de cercetare. Nici nu mă gândeam pe atunci că voi ajunge într-o poziţie de top management! Mi-am trimis CV-ul și scrisoarea de intenţie la un anunţ de reprezentant medical și... în noiembrie 1997 am fost primul angajat al companiei germane Wörwag Pharma în România”, povestește Norina Gâvan, CEO-ul Wörwag Pharma România.

Pe podium

      Sub coordonarea ei, traseul companiei pe piaţa românească a fost unul constant crescător, peste media pieţei farmaceutice. De aproape zece ani, Wörwag Pharma este pe locul 25 dintre cei peste 270 de producători de medicamente înregistraţi în România, conform cercetărilor Cegedim.

      În cadrul grupului, astăzi firma din România ocupă poziţia a treia ca volum de vânzări, după Rusia și Germania.

Calitate germană

      În România, portofoliul de produse Wörwag Pharma cuprinde, în principal, medicamente utilizate în tratamentul afecţiunilor asociate diabetului, cum este neuropatia diabetică, precum și în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare și neurologice. Paleta este completată de biofactori, produse farmaceutice pe bază de minerale, oligoelemente și vitamine, medicamente destinate reducerii riscului de apariţie a bolilor asociate stilului de viaţă, precum și tratamentului acestora.

      Produse în Germania, medicamentele Wörwag Pharma sunt realizate conform devizei „calitate înaintea cantităţii”. Toate substanţele active provin doar de la fabricanţi acreditaţi good manufacturing practice. Planurile de viitor ale companiei includ lansarea, în următorii doi ani, a trei noi medicamente fără prescripţie, aflate în prezent în procedura de înregistrare.

Proiectele educaţionale – o constantă în filosofia companiei

      Wörwag Pharma România este implicată în activităţi de educare a persoanelor cu diabet zaharat și a profesioniștilor din domeniul sănătăţii, pentru creșterea gradului de conștientizare a neuropatiei diabetice, activităţi de prevenţie a piciorului diabetic și de reducere a numărului de amputaţii. Până în prezent, compania a organizat peste 350 de simpozioane, a participat ca expozant la peste 700 de congrese și conferinţe naţionale în domeniul sănătăţii și a dezvoltat o serie de proiecte speciale dedicate tinerilor medici și farmaciști.

      Anul trecut, pentru a veni în sprijinul studenţilor farmaciști, compania a lansat un program de susţinere și orientare profesională dedicat acestora: WÖRWAG STARt UP. Programul își propune să le ofere viitorilor farmaciști acces la programe de orientare profesională de cea mai bună calitate, experienţe care să completeze cunoștinţele acumulate în facultate și o perspectivă completă despre profesia de farmacist.

      În 2021, cu ocazia aniversării de 50 de ani, Wörwag Pharma România a demarat campania educaţională „Biofactori pentru sănătate”, ce cuprinde webinarii adresate atât profesioniștilor din domeniul sănătăţii, cât și pacienţilor și publicului larg.

        50 de ani împreună pentru o sănătate mai bună – aceasta a fost motivaţia Wörwag Pharma până acum și rămâne promisiunea companiei pentru viitor.

Etichete: Worwag

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.