Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

„Maraton“ jurnalistic

Viața Medicală
Alexandra NISTOROIU luni, 15 decembrie 2014
   E greu de spus câte din materialele numărului din noiembrie al revistei Politici de sănătate sunt advertoriale. În primul rând, pentru că niciunul nu este marcat ca atare. În al doilea rând, pentru că stilul editorial este cel cu care redactorii ne-au obişnuit deja: mai degrabă prietenos şi indulgent decât incisiv şi critic. Încă un interviu cu ministrul sănătăţii deschide revista, dar nici de această dată jurnalistul nu găseşte întrebări mai bune şi mai specifice decât „Ce caracterizează reforma în sănătate propusă de ministrul Bănicioiu?“ sau „V-aţi remarcat ca un oficial activ, dinamic, deschis la soluţii. Care au fost provocările la preluarea mandatului?“ (nu vom comenta suplimentar iniţierea dialogului prin gâdilarea orgoliului intervievatului). În sine, ideea alocării de două pagini pentru prezentarea planurilor prezidenţiabililor în domeniul sănătăţii este una bună. Cea de a cita, pur şi simplu, din programe, fără a analiza sau comenta conţinutul nu este chiar atât de fericită. Un interviu cu Gabi Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, promite să ne explice ce va face ministerul pentru a reduce sedentarismul şi a îmbunătăţi starea de sănătate a  tinerilor. Tot ce aflăm este că trebuie revitalizată infrastructura sportivă şi că educaţia sportivă în şcoală este una din priorităţi. Iar „recordurile unei campioane într-un  maraton politic“, subiectul anunţat de titlu, rămân necunoscute. În schimb, revista primeşte o bilă albă pentru paginile dedicate sănătăţii în Republica Moldova, interviul cu dr. Jarno Habicht, reprezentantul OMS pentru ţara vecină, relevând câteva aspecte interesante, despre bugetul alocat sănătăţii sau legea tutunului.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.