Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Prevenţia, pe primul loc

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU joi, 3 octombrie 2013
   Revista Viaţă+sănătate (iulie) continuă publicarea subiectelor abordate în numărul anterior, despre care v-am informat nu demult.  „Cancerul de piele, factori de risc şi prevenţie“ (dr. Septimiu Voidăzan),  partea a doua, este un articol despre expunerea prelungită la radiaţiile solare, mai ales în această perioadă de vară. UVB şi UVA reprezintă principala cauză a  cancerului de piele. „O bună prevenţie, scrie autorul, constă în examinarea în mod regulat a pielii, limitarea expunerii la soare etc.“ Dr. Ionuţ Dobrescu continuă să scrie despre  accidente care pot surveni  atât la sportivi, cât şi la alte persoane care fac mişcare. „Cei care iau în serios alergarea, pe lângă plăcerea de a face mişcare şi toate celelalte  beneficii pentru sănătate care vin împreună cu o viaţă activă, pot avea şi neplăceri din cauza unor accidentări.“ Despre sindromul de bandeletă iliotibială, cauze şi factori favorizanţi, precum şi metodele prin care putem remedia disconfortul produs, aflăm în „Accidentele alergătorului“. Tot o continuare este şi „Ateroscleroza cerebrală  – Cine este următoarea  victimă?“. Întrebarea nu este pusă pentru a ne înfricoşa. Informaţiile din articol, semnat de dr. Sorin Moroşan – tabelul de evaluare a riscului de atac vascular cerebral (AVC), cum să ne calculăm scorul, semnele ce pot anunţa instituirea unui AVC – reprezintă un punct de plecare în ceea ce priveşte atenţia pe care să o acordăm faţă de factorii de risc. Încheiem cu „O privire de ansamblu – hepatitele virale“, articolul de fond, semnat de dr. Valentina Dan.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC