Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Standarde de calitate în sănătate

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 20 noiembrie 2015

            Sunt pacienții români mai puțin informați decât restul europenilor cu privire la drepturile lor în asistența medicală transfrontalieră? Dr. Cristian Bușoi spune că da, pentru că în România nu există „o structură specializată în subordinea Ministerului Sănătății sau al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate unde pacienții să poată primi îndrumare“. În interviul pe care revista Politici de sănătate l-a publicat în numărul din septembrie, fostul președinte al CNAS oferă și câteva soluții în acest sens. De partea cealaltă, modernizarea sistemului sanitar depinde în principal de standardele de calitate ale serviciilor de sănătate, consideră conf. dr. Diana Loreta Păun, consiliera președintelui României pe probleme de sănătate. Iar pentru a garanta standarde minime de calitate, este nevoie ca implementarea și modernizarea indicatorilor de performanță să se facă după model european. În altă ordine de idei, dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității Spitalelor, spune că din 2016, CNAS va cumpăra servicii doar de la unitățile medicale acreditate. Instituția pe care acesta o coordonează este în curs de evaluare a tuturor spitalelor care au primit acreditare înainte de 7 iulie 2011. Până la jumătatea anului viitor vor trebui evaluate toate. Acestea sunt doar câteva din subiectele abor­date în numărul de față al revistei. Din sumar am mai reținut teme precum: independența medicului de familie (dr. Rodica Tănăsescu), dezvoltarea digitală în sănătate (Antti Peltomaki – DG Growth, Comisia Europeană), noua generație de antiepileptice (dr. Ioana Mîndruță), chirurgia cardiacă minim invazivă (dr. Stanislav Rurac), screeningul în boala renală diabetică (prof. dr. Cristian Serafinceanu) ș.a.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.