Newsflash
Apariții editoriale

Trăirile afective și suicidul

de Bianca URSU - iun. 1 2018
Trăirile afective  și suicidul
    Legătura dintre anorexia nervoasă și suicid este unul dintre subiectele care ne-au atras atenția în numărul 77 al revistei Buletinul Asociației Balint. Dr. Corina Ciobanu și dr. Alis-Georgiana Nane fac o caracterizare a personajului care are această tulburare psihică și identifică factori de risc pentru suicid, precum obsesionalitatea, perfecționismul sau inflexibilitatea. O altă temă dezvoltată în acest număr al revistei este cea legată de influența activității asupra comportamentului pacienților cu artrită reumatoidă. Un grup de medici și psihologi din Chișinău dezbat acest subiect din perspectiva durerii și a trăirilor afective prezente la pacienții cu maladii reumatice în raport cu dereglările psihosomatice severe. Pe de altă parte, aflăm că osteoporoza deformantă este cea mai frecventă suferință articulară și reprezintă a doua cauză de invaliditate la persoanele de peste 50 de ani. Arta poate fi potrivită în contextul unei suferințe ascunse, spune Flavius Petrescu în analiza pe care o face poeziei Simonei Trifu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe