Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Supravegherea globală a pandemiei cu A/H1N1

Viața Medicală
Dr. V. A. vineri, 18 septembrie 2009

Ca răspuns la răspândirea noului virus gripal AH1N1, la 11 iunie 2009. OMS a declarat trecerea la faza 6 şi a organizat u diverşi parteneri, răspunsul global la această ameninţare. (...)

Monitorizarea evoluţiei virusului pandemic şi schimbul de informaţii pentru definirea măsurilor de sănătate publică au fost componentele-cheie ale răspunsului global. Sub coordonarea OMS, reţeaua globală de supraveghere a gripei (GISN) a avut contribuţii semnificative la aceste eforturi. Această reţea cuprinde cinci centre colaboratoare de referinţă şi cercetare (WHOCC), patru laboratoare senţiale de reglementare (ERLs) şi 128 de instituţii din 99 de ţări, care sunt recunoscute drept centre aţionale de gripă (NICs).
   De la începutul pandemiei au fost ţinute cu regularitate teleconferinţe cu WHOCC şi ERLs în scopul schimbului şi a analizei periodice a măsurilor luate de laboratoare şi a studiilor virologice. Acest raport oferă un rezumat al măsurilor luate de GISN privind testele de diagnostic ale virusurilor sezoniere şi a celui pandemic, caracterizarea antigenică şi genetică a virusurilor, monitorizarea rezistenţei la antivirale şi dezvoltarea vaccinurilor virale şi a regenşilor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC