Newsflash
Internaționale

Blocați în larg de teama unei epidemii de holeră

de Cristina GHIOCA - feb. 26 2024
Blocați în larg de teama unei epidemii de holeră

Peste 3.000 de persoane de pe un vas de croazieră sunt blocate în largul insulei Mauritius din cauza unei posibile epidemii de holeră. Au fost prelevate probe de la 15 persoane aflate la bord care acuză diaree și vărsături.

Autoritățile din  insula Mauritius au blocat, duminică, 25 februarie, andocarea unui vas de croazieră aparținând unei linii de croazieră norvegiene, după ce la bord au apărut suspiciuni de holeră, informează presa internațională

„Decizia de a nu permite accesul vasului pe chei a fost luată pentru a evita orice riscuri pentru sănătate”, au declarat reprezentanții autorităților mauritane pentru Reuters

La bordul navei se aflau 2.184 de pasageri și 1.026 de membrii ai echipajului. Dintre aceștia, 14 pasageri și un membru al echipajului au acuzat vărsături și diaree. Toate aceste persoane au fost izolate în camerele lor și li s-au prelevat probe pentru a fi testate. 

Două mii de persoane dintre cele aflate pe nava Norvegian Dawn urmau să debarce în Insulele Mauritius deoarece își încheiaseră croaziera, iar alte 2.279 urmau să se urce la bordul navei, au arătat autoritățile portuare. Debarcarea și îmbarcarea acestora a fost amânată cu două zile, până la obținerea rezultatelor în cazul persoanelor testate, precizează Reuters.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe