Newsflash
CAMPANII

Gândim medical, evoluăm digital! Informații medicale corecte la un clic distanță

de Redacția Viața Medicală - feb. 26 2021
Gândim medical, evoluăm digital! Informații medicale corecte la un clic distanță

Viața Medicală dă startul unei campanii care încurajează medicii, asistenții și farmaciștii să-și aleagă cu atenție sursele online de informare de specialitate, sub sloganul “Gândim medical, evoluăm digital!”.

Nu au trecut decât trei ani din momentul în care sintagma fake news era catalogată drept “cuvântul anului”, iar fenomentul s-a extins cu repeziciune, ajungând, în anul COVID, să fie o adevărată plagă mediatică.

Personalul medical are nevoie de informații corecte și obținute rapid

În vâltoarea știrilor despre boli, virusuri, tratamente, studii sau vaccinuri care circulă cu ușurință în mediul virtual, nici măcar profesioniștii din sănătate nu mai sunt  feriți de informațiile medicale false. În acest context, publicația Viața Medicală invită personalul medicosanitar și farmaceutic să se informeze din surse online de încredere, în cadrul unei campanii având sloganul “Gândim medical, evoluăm digital!”.

vizual doctora landscape
Dr. Diana Andronache este imaginea feminină a campaniei.

Viața Medicală este cea mai longevivă publicație medicală din România. Săptămânalul  a fost fondat în 1989 și se adresează în principal profesioniștilor din domeniul medical. În cele peste 1500 de ediții tipărite, publicația a stat la baza educării și informării generațiilor de medici, fiind accesibilă atât pe bază de abonament, cât și prin vânzare directă la puncte de difuzare a presei.

Printr-un proces de transformare editorială, începând din 2020, www.viața-medicala.ro nu doar preia conținutul editorial al ziarului, ci îl completează cu informații noi, publicate în timp real.

Site-ul a devenit, în 2020, una dintre cele mai populare surse de informații din domeniu, cu circa un milion de vizitori unici și peste 1,5 milioane de accesări ale articolelor. Viața Medicală online este o sursă de informare corectă, verificată și utilă în practica de zi cu zi a profesioniștilor din domeniul medicofarmaceutic, dar și a persoanelor interesate de subiecte de profil.

Cine sunt ambasadorii campaniei "Gândim medical, evoluăm digital!"

"Mesajul de campanie, “Gândim medical, evoluăm digital!”, este susținut de patru medici cunoscuți: dr. Adrian Marinescu, Spitalul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, coordinator al programului național HIV/SIDA, dr. Rodica Tănăsescu, vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Horațiu Ioani, medic specialist neurochirurg, fondator al rețelei de telemedicină Medicentrum, dr. Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant. Ambasadorii campaniei transmit mesaje video către colegii de breaslă.

vizual doctor landscape
Dr. Ștefan Veliceasa este imaginea masculină a campaniei.

Mesajul “Gândim medical, evoluăm digital!“ este distribuit public și prin două vizualuri ce conțin imaginile a doi medici din generația milenialilor (dr. Diana Andronache, medic rezident Medicină Internă, și dr. Ștefan Veliceasa, specialist Medicină de Familie), doi reprezentanți ai generației care a inițiat “revoluția digitală” și domeniul medical de la noi din țară, care își invită colegii să apeleze la informația medicală în format digital, dar din surse verificate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe