Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

A 25-a carte

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 26 noiembrie 2010

   Se spune că fiecare carte are un destin al ei. Nu ştiu dacă există vreun studiu riguros asupra problemei aduse în discuţie, cazurile cunoscute de mine par a sugera că afirmaţia citată e cu mult mai profundă decât pare. Mă refer, fireşte, la cărţile de „literatură artistică“ (vezi: Mihail Mihailide, Literatura artistică a medicilor, Editura Viaţa Medicală Românească, Bucureşti, 2009) şi nu la cele ştiinţifice, adesea culegeri mai mult sau mai puţin reuşite de informaţii organizate arbitrar. (...)
 

   DOCTORUL GRUIA (Editura PIM, 2010) – a 25-a carte ce apare sub semnătura Vasile Ilucă, pictor şi povestitor din târgul Iaşilor, poate fi citită şi în această cheie. Autorul a trăit sub semnul unui destin potrivnic, luptându-se, ca şi mulţi alţii, cu instructori de partid, făcături fără de căpătâi, sub atingerea cărora toate erau spurcate, se degradau. Deşi a lucrat ca asistent medical, curiozitatea şi dorinţa de cunoaştere l-au făcut să nu se complacă în acea delăsare generală ce părea să-i contamineze pe toţi. Şi nu odată s-a implicat în cercetări de teren şi de laborator deopotrivă, realizate cu un profesionalism de care semnatarii lucrărilor erau adesea foarte departe. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC