Newsflash
Cultură

Adio, Papil Panduru

de Candid STOICA - nov. 5 2021
Adio, Papil Panduru

Ne-a părăsit Papil. Printre ultimii „mohicani” ai teatrului... Nu o să-i mai putem vedea statura zveltă,  privirea mândră și vorba ţanţoșă în răspăr.

Papil Panduru

A fost și a rămas până în ultimele clipe ale vieţii un rebel vlăstar al ţăranilor din Gorjul natal. A avut de-a lungul timpului o viaţă de actor american... Venit la oraș la vârstă fragedă, sărac și cu un minimum de cunoștinţe din care lipsea cuvântul Shakespeare, a încercat mai multe meserii, până a ajuns mai întâi om de serviciu și apoi figurant la Teatrul Naţional. Într-un spectacol cu Apus de Soare, maestrul George Calboreanu a avut, lucru rar, un lapsus, și Papil, aflat lângă el, a îndrăznit să-i sufle replica. Drept mulţumire, maestrul i-a sugerat Dinei Cocea să-l ia student la IATC. Papil a impresionat comisia și Dina Cocea l-a luat student la clasa ei. A fost coleg cu Gheorghe Dinică și Marin Moraru.

        A colindat prin câteva teatre (Timișoara, Craiova, Iași) până când a poposit iar în București. Aici și-a găsit sufletul pereche, în persoana marii regizoare Cătălina Buzoianu, și locul său pe scena Teatrului Mic, unde a jucat nenumărate roluri împrumutându-le statura sa de haiduc, vigoarea și cutezanţa sa. A fost un exemplar uman unic și un actor cu un talent aparte, capabil să interpreteze extrem de multe roluri cu un elan nestăvilit.

        Dumnezeu să-l aibă în pază!

ETICHETEPapil Panduru

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe