Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Aventuri la Barcelona

Viața Medicală
Geo VASILE vineri, 4 martie 2011

   Scriitorul Carlos Ruiz Zafón (n. Barcelona, 1964) era deja cunoscut ca autor al unor cărţi pentru copii, în 1993, când se mută la Los Angeles, devenind scenarist şi romancier. Redebutează cu Umbra vântului, o carte de succes (inclusiv comercial), tradusă în 36 de limbi şi vândută doar în Spania în câţiva ani în opt milioane de exemplare. În 1994 publică „Palatul miezului nopţii“, iar în 2008 „Jocul îngerului“. (...)


 
 

   Scriitorul Carlos Ruiz Zafón (n. Barcelona, 1964) era deja cunoscut ca autor al unor cărţi pentru copii, în 1993, când se mută la Los Angeles, devenind scenarist şi romancier. Redebutează cu Umbra vântului, o carte de succes (inclusiv comercial), tradusă în 36 de limbi şi vândută doar în Spania în câţiva ani în opt milioane de exemplare. În 1994 publică „Palatul miezului nopţii“, iar în 2008 „Jocul îngerului“. Motivaţia popularităţii şi faimei de care se bucură autorul mai ales în Spania este şi faptul că opera sa este de o accesibilitate remarcabilă: firul epic se deapănă cu o anume lejeritate ce aminteşte cititorului de azi de tradiţionalul feuilleton prin împletirea speciilor celor mai felurite, indiferent că e vorba de naraţiunea populară, de romanul poliţist, de romanul sentimental, de romanul istoric, gotic. Fie de tragedie, fie de comedie.
   Revenind la Umbra vântului (Polirom, 2009, traducere fără cusur semnată de Dragoş Cojocaru), vom spune că cheia de boltă a tramei este pretextul unui mister literar, plasat de autor în oraşul său natal, în primele decenii ale veacului XX: aşadar, începând din 1929, ajungem la Războiul civil, la instaurarea franchismului cu figurile sinistre ale poliţiei politice. Romanul excelează prin climatul neliniştitor şi lovituri de teatru, un soi de amalgam în care au fost topite filoanele clasice americane şi romanul foileton european. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.