Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Comedia soft a lui Woody Allen

Viața Medicală
Ilinca BELCIU vineri, 4 februarie 2011

   Cine nu recunoaşte faptul că citeşte horoscopul măcar o dată pe lună, nu ar trebui să se obosească să vadă noul film al lui Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger/Vei întâlni străinul din visele tale. Pe lângă faptul că se înscrie, şi el, fără niciun dubiu, în stilul 2000 al regizorului, aduce în vizor o comedie neagră derulată în jurul ghicitului, premoniţiilor mai mult decât pozitive, care ne înseninează existenţa imediată. Aduce în vizor, de altfel, multe personaje a căror existenţă o urmăreşte îndeaproape, cu fişe atent realizate, magie cât încape şi, nu în ultimul rând, o distribuţie de excepţie ce parcă numai lui Allen îi iese cum trebuie: Anthony Hopkins, Gemma Jones, Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas. (...)

   Cine nu recunoaşte faptul că citeşte horoscopul măcar o dată pe lună, nu ar trebui să se obosească să vadă noul film al lui Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger/Vei întâlni străinul din visele tale. Pe lângă faptul că se înscrie, şi el, fără niciun dubiu, în stilul 2000 al regizorului, aduce în vizor o comedie neagră derulată în jurul ghicitului, premoniţiilor mai mult decât pozitive, care ne înseninează existenţa imediată. Aduce în vizor, de altfel, multe personaje a căror existenţă o urmăreşte îndeaproape, cu fişe atent realizate, magie cât încape şi, nu în ultimul rând, o distribuţie de excepţie ce parcă numai lui Allen îi iese cum trebuie: Anthony Hopkins, Gemma Jones, Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas. Iar ca fapt divers, Allen pare că, mai nou, preferă capitalele: după Barcelona (în Vicky. Cristina. Barcelona), acum Londra, iar în următorul film Parisul. Ca să nu mai vorbesc despre eficienţa şi rapiditatea cu care reuşeşte să facă filme an de an. Aşadar, dacă vreţi să zâmbiţi şi să vă amuzaţi pe seama unor glume uşor ridicole, a unor personaje oarecum isterice şi mai ales pe seama unor preziceri mult prea pozitive ca să fie realiste, mergeţi la noul film al lui Woody Allen. Nu e cu nimic mai bun decât Match Point, nu are nimic surprinzător, însă chiar şi aşa, banal şi călduţ, întins ca o peltea (glumiţele sale pot continua la nesfârşit, mai ceva ca o serie de sketch-uri), e o poveste care te amuză şi curge de la sine, învăluit în ghicitul în cărţi, cafea şi alte prefăcătorii că totul merge ca la carte, cinică şi extrem de ironică. Allen revine de fapt la una dintre temele care îl bântuie în ultima vreme: magia sub multiplele ei forme (magie neagră, ocultism). Poţi trăi fericit apelând la astfel de tehnici, creându-ţi iluzii asupra vieţii, imaginându-ţi tot ce poate fi mai frumos şi pozitiv, amăgindu-te în privinţa viitorului. Căci, nu-i aşa, o privire sinceră asupra vieţii nu-ţi poate aduce fericirea imediată! (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.