Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Compendiu de etnoiatrie stomatologică

Viața Medicală
Dr. Valeriu MIHĂIERU vineri, 18 septembrie 2009

O carte de mici dimensiuni, apărută recent (Editura PIM, 2009) este salutată de dna prof. dr. Florica Glăvan, care o apreciază astfel: „Presărată cu umor intelectual, vădind rădăcini adânci în cunoaşterea obiceiurilor folclorice, autorii se identifică cu ştiinţa populară, fapt pentru care nu pot decât să le mulţumesc şi să îi felicit pentru minunatul dar oferit nouă, celor din specialităţile medicinii dentare“. (...)

   Lucrarea, coordonată de prof. dr. Voicu Sebeşan şi dr. Nicolae Botezatu, avându-i colaboratori pe dr. Alexandra Nina Botezatu, dr. Horia Sebeşan, stud. Nicolae Alexandru Botezatu şi ca editor pe dr. Ştefan Claudiu Chicoş, se intitulează, glumeţ, DINŢII ÎN… „GURA“ LUMII. Reţinem însă din prefaţa semnată de prof. dr. Luiza Ungureanu, interesul pentru „cercetarea, cunoaşterea şi valorificarea fondului terapeutic empiric popular, stratificat în conştiinţa colectivă şi practicat în decursul evoluţiei sociale în plan istoric“, (…) nu numai în perspectiva inventarierii şi depozitării în corpusul informaţional al cunoştinţelor dobândite în timp, ci şi al investigării şi valorificării ştiinţifice moderne a practicii empirice. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.