Newsflash
Cultură

Concert-omagiu dedicat medicilor și cadrelor medicale, organizat de Asociația Medicală Română

de Florentina Ionescu - aug. 19 2020
Concert-omagiu dedicat medicilor și cadrelor medicale, organizat de Asociația Medicală Română

În 24 august, pe esplanada Ateneului Român, va avea loc un concert omagiu dedicat medicilor implicați în lupta cu virusul SARS-CoV-2, organizat de Asociația Medicală Română

Acest eveniment organizat de Asociația Medicală Română (AMR) este susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner. 

Concertul se va desfășura sub deviza „Poartă mască, poți salva vieți!”, pentru a atrage atenția asupra importanței măștii de protecție în contextul epidemiologic actual.

„Au fost și au rămas în prima linie încercând să-i salveze pe ceilalți. Mulţi dintre ei nu au reuşit să se salveze pe ei înșiși. Medici, cadre medicale au plătit cu viaţa ducându-și misiunea până la capăt. Este momentul să le fie adus un tribut de onoare  și nu oricum, ci «într-o limbă care vindecă și vorbește tuturor inimilor» (George Enescu), chiar de către colegii lor de breaslă”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Medicale Române.

Astfel, luni, 24 august, de la ora 20.00, pe Esplanada Atenului Român va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociația Medicală Română și susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, în onoarea medicilor și a cadrelor medicale care luptă acum împotriva noului coronavirus. 

Afis-Concert-Omagiu-Medici

Concertul, arată organizatorii, este un tribut de onoare adus medicilor și cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu pandemia dar, în egală măsură, reprezintă și un tribut adus umanității.

Cu acest prilej, Asociația Medicală Română lansează și o campanie națională (până la sfârșitul anului) de conștientizare și informare. Campania este intitulată „Poartă masca. Poți salva vieți”, AMR lansează și provocarea în social media, hashtag-ul #Zambestecuochii .

Concertul-omagiu medicilor va fi difuzat live pe TV și preluat pe rețelele de socializare.

Puteți susține această campanie și prin următoarele hashtag-uri: #amr #concertomagiumedicilor #poartamasca #zambestecuochii .

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe