Editura Brumar din Timişoara a adus la lumină un volum care, prin conţinut şi forma de prezentare merită să fie cunoscut şi chiar studiat: PREVIZIUNI ŞTIINŢIFICE ÎN OPERA LUI EMINESCU. Autorul, dl Virgil Ene, un enciclopedist cu vocaţie critică, meticulos ca un meşteşugar de pe vremuri şi cu reale abilităţi de investigator, fiind, înainte de pensionare, un profesionist al chirurgiei toracice, s-a aplecat asupra unor teme pe care puţini ar avea curajul să le abordeze. (...)"> „Demn de luat în seamă“ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

„Demn de luat în seamă“

de Iftimie NESFÂNTU - feb. 4 2011
„Demn de luat în seamă“

   Editura Brumar din Timişoara a adus la lumină un volum care, prin conţinut şi forma de prezentare merită să fie cunoscut şi chiar studiat: PREVIZIUNI ŞTIINŢIFICE ÎN OPERA LUI EMINESCU. Autorul, dl Virgil Ene, un enciclopedist cu vocaţie critică, meticulos ca un meşteşugar de pe vremuri şi cu reale abilităţi de investigator, fiind, înainte de pensionare, un profesionist al chirurgiei toracice, s-a aplecat asupra unor teme pe care puţini ar avea curajul să le abordeze. (...)

   Editura Brumar din Timişoara a adus la lumină un volum care, prin conţinut şi forma de prezentare merită să fie cunoscut şi chiar studiat: PREVIZIUNI ŞTIINŢIFICE ÎN OPERA LUI EMINESCU. Autorul, dl Virgil Ene, un enciclopedist cu vocaţie critică, meticulos ca un meşteşugar de pe vremuri şi cu reale abilităţi de investigator, fiind, înainte de pensionare, un profesionist al chirurgiei toracice, s-a aplecat asupra unor teme pe care puţini ar avea curajul să le abordeze.
   La 80 de ani a debutat cu un volum memorialistic: O viaţă de chirurg, între amintiri şi realizări, apoi, la 82 de ani, cu un altul, şi mai îndrăzneţ, Biblia, între mit şi adevăr, ce exprimă în forme surprinzătoare poziţii ale medicilor, aflaţi în căutarea unor argumente credibile pentru susţinerea propriilor convingeri, atitudini, idei…
  Noul volum, mai degrabă o carte-atelier, oferă cititorului acces şi spre instrumente de lucru proprii cercetătorului. În plus, o bibliografie atent selectată – lucrări de primă sursă – şi o serie de informaţii inedite privind controversele amplificate periodic în jurul vieţii şi operei Poetului sporesc interesul pentru volumul amintit. Vom reproduce un mic fragment din Addenda, susţinut, şi acesta, de trimiteri bibliografice (şi pentru a clarifica, pentru un potenţial cititor cârcotaş, motive şi atitudini ale autorului). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe