Newsflash
Cultură

Invitaţie la Atelier

de Dr. Aurel F. MARIN - nov. 14 2012
Invitaţie la Atelier
   După o binemeritată vacanţă, întrunirile lunare ale Atelierului de Filosofie şi Antropologie Medicală organizate, la Cluj-Napoca, de conf. univ. Király V. István, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“, în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată din cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, s-au reluat „în forţă“, odată cu începerea noului an universitar, prin abordarea unei teme incitante la dis­cu­ţii: „Leacuri, edica­mente şi descân­tece – cultura me­di­cală românească la 1700 (o perspec­tivă filologică)“, în prezen­tarea profeso­rului Alin-Mihai Gherman (Alba Iulia).
   După succesul acestui nou început, Atelierul lansează o nouă invitaţie, pentru toţi cei interesaţi. Astfel, miercuri, 14 noiembrie, de la ora 18, Biblioteca din clădirea Clinicii Medicală II (str. Clinicilor nr. 2–4, Cluj-Napoca) va găzdui o dezbatere medico-antropo­logică inedită: „Sincro­nismul medical şi sincronismul religios-ritual, în comunitatea indigenă din Esu (Camerun)“. Participă dr. Turóczi Ildikó, medic primar medicină de familie, scriitoare cu un interes special pentru bolile tropicale, şiconf. univ. Magyari Nándor László, de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca.
   Intenţia Atelierului de Filosofie şi Antropologie Medicală este de a reuni specialişti din domenii variate, pentru a aborda teme şi probleme în aparenţă strict medicale, dar care aparţin de fapt unor domenii de graniţă dintre diverse discipline ce studiază omul. Teme care sunt rareori abordate în acest fel sau a căror abordare se face, de regulă, cu precauţie nejustificată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe