Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

MULTE STUDII CLINICE…

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 24 septembrie 2010

    Din variatul cuprins al revistei DIABETES CARE – ediţia în limba română, nr. 3/2010, semnalăm două articole originale: Eşecul secundar al monoterapiei cu metformin în practica clinică (Jonathan B. Brown şi colab., SUA). Studiul a cuprins 1.799 de pacienţi cu DZ tip 2, care în doi ani şi-au redus hemoglobina A1C la <7% după iniţierea monoterapiei cu metformin ca primul medicament antihiperglicemic. Au fost evaluate toate valorile A1C înregistrate în 2–5 ani de urmărire şi a fost definit eşecul secundar ca o valoare A1C ulterioară ≥7,5% sau adăugarea ori înlocuirea cu un alt agent antihiperglicemic. Concluzia: deşi eşecul monoterapiei cu metformin poate apărea mai repede în practică decât în studiile clinice, iniţierea acesteia precoce după diagnosticarea DZ la o valoare a A1C redusă ar putea menţine funcţia β-celulară, prelungi eficacitatea metformin, reduce impactul hiperglicemiei pe termen lung şi preveni complicaţiile diabetice.
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.