Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Muzică de Ziua Europei

Viața Medicală
Anca FLOREA vineri, 13 mai 2011

   Anul acesta, se pare că ZIUA EUROPEI a fost marcată, cel puţin la Bucureşti, prin evenimente mult mai numeroase decât altădată, un prim moment având loc la Parlament, unde, în prezenţa unor membri din corpul diplomatic, dar şi a unui public eterogen, sub genericul „Ambasadorii culturii României salută Europa“, s-a derulat un program eclectic, în organizarea Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români, în colaborare cu Camera Deputaţilor, Clubul Lions-Atheneum, sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe şi al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. (...)

   Anul acesta, se pare că ZIUA EUROPEI a fost marcată, cel puţin la Bucureşti, prin evenimente mult mai numeroase decât altădată, un prim moment având loc la Parlament, unde, în prezenţa unor membri din corpul diplomatic, dar şi a unui public eterogen, sub genericul „Ambasadorii culturii României salută Europa“, s-a derulat un program eclectic, în organizarea Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români, în colaborare cu Camera Deputaţilor, Clubul Lions-Atheneum, sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe şi al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Astfel, în regia concertului semnată de Alice Barb şi prezentarea lui Dan Bittman, alternând cu alocuţiunile oficiale, am ascultat pagini din opere interpretate, alături de pianistul Alexandru Petrovici, de mezzosoprana Cristina Iordache (Habanera din Carmen de Bizet), soprana Irina Iordăchescu (aria Musettei din Boema de Puccini), cele două apreciate soliste oferind totodată celebra Barcarolă din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach. Apoi, tenorul Robert Nagy a optat pentru două arii devenite demult adevărate „şlagăre“ (din Rigoletto de Verdi şi Turandot de Puccini). Dar au urmat piese abordate de Tudor Gheorghe, cu texte care, vorbind despre „mâna întinsă“, „ursul românesc“ dresat şi chinuit de ţiganii ursari sau „lacrima“ noastră, probabil nu au fost înţelese (sper!) de către toţi diplomaţii aflaţi în sală. O secvenţă aparte a fost rezervată tinerilor instrumentişti premiaţi şi susţinuţi în ultima vreme de MAE sau de fundaţia organizatoare, remarcându-l, încă o dată, pe violoncelistul Ştefan Cazacu (într-un opus de Casado şi Zborul cărăbuşului de Rimski-Korsakov, spectaculos realizată, acompaniat la pian de Verona Maier), întrebându-mă însă pe ce criterii au fost selectaţi violoniştii sau pianistul. Iar în final, Dan Bitman s-a alăturat colegilor din formaţia Holograf pentru a cânta câteva melodii îndrăgite (pe ritmul cărora, câteva tinere, uitând că se află într-un context oficial, au început să danseze). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.