Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Onoruri pentru Şcoala medicală clujeană

Viața Medicală
Dr. Mihai BELAŞCU vineri, 23 august 2013
   Fundaţia „Recipio“ pentru propăşirea şi promovarea medicinii practice şi ştiinţifice împreună cu Camera Federativă a Medicilor Prahova au organizat, la Ploieşti, o nouă manifestare ştiinţifică şi cultural-artistică din ciclul „Oraşul cu un pom verde“.
   Prof. dr. Nicolae Hâncu, membru al Academiei de Ştiinte Medicale şi membru de onoare al Academiei Române, a sustinut conferinţa „Provocarea nutritivă“, în care a prezentat valoarea energetică, plastică şi trofică a alimentelor. Concomitent cu folosirea tradiţională a alimentelor, odată cu dezvoltarea culturii alimentare globale, a apărut şi pericolul devierii de la necesităţile fiziologice ale organismului. Sucurile acidulate, prelucrate industrial, cantităţi mai mari de zahăr, aditivi, folosirea grăsimilor în exces au devenit obişnuite în alimentaţie, dar, în timp, creează disfuncţionalităţi, cu repercusiuni asupra bunei funcţionări a organismului.
   Invitatul a primit Diploma de excelenţă şi Colanul de catifea violet cu fir aurit din  partea Fundaţiei „Recipio“, în calitate de profesor al Şcolii de medicină clujene, urmaş al profesorilor Iuliu Haţieganu, Aurel Moga, Leon Daniello, Octavian Fodor. Un moment al manifestării a fost dedicat întemeietorilor, continuatorilor şi elevilor acestei reputate şcoli.
   Expoziţia maestrului Ovidiu Paştina a impresionat prin veridicitatea peisajului transilvan. Corala „Anche Musica“ a Casei de Cultură „I. L. Caragiale“ a Municipiului Ploieşti (director Luminiţa Avram) a prezentat un program variat din autori romani. Oraşul cu un pom verde va „reînfrunzi“ în luna septembrie.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.