Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Pictura profesorului Lupu, apreciată la Madrid

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 12 februarie 2021

Câteva dintre creaţiile artistice ale profesorului Viorel Lupu au fost expuse și apreciate, la finalul lunii ianuarie, într-o expoziţie organizată la Madrid, cu artiști români.

Profesorul Viorel Lupu este șef al Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, activitatea sa profesională fiind bine cunoscută și apreciată. La fel de cunoscută și apreciată este și activitatea sa de artist plastic, începută încă din perioada studiilor gimnaziale, mentori fiindu-i profesoara Elena Petrina Pop, respectiv sculptorul și pictorul clujean Nistor Moţu.

        Prima expoziţie a profesorului Lupu (1973) a fost colectivă, dar de impact asupra expozanţilor – toţi elevi ai Liceului „Nicolae Bălcescu”. Un an mai târziu, în 1974, a luat parte la un concurs internaţional de pictură sub egida UNICEF, lucrarea sa fiind reţinută pentru faza finală de la Geneva. Au urmat prezenţe expoziţionale interne (Cluj-Napoca/majoritatea în cadrul Salonului de iarnă al medicilor, Sibiu) și internaţionale (Londra 2011 și 2013, sub egida Institutului Cultural Român) și de dată recentă, ART TODAY. Exibition with Romanian Artists, găzduită la Madrid (22-31 ianuarie 2021; curator Adina Moldova Titrea), asupra acesteia urmând să mă opresc în rândurile de faţă.

        Art Today este expoziţia în cadrul căreia expun artiști consacraţi. După vernisajul expoziţiei, Vicente Herrero, directorul galeriei, considerat unul dintre cei mai buni pictori hiperrealiști ai Spaniei, i-a trimis prof. dr. Viorel Lupu următoarele rânduri: „Este o mare onoare pentru mine să vă prezint lucrările. Personalitate multiplă și Omul bionic îmi amintesc de Jean Dubuffet. Opera dumneavoastră este mai colorată, are mai multă mișcare, o consider o figurare expresionistă în abstract”.

Personalitate multipla
Personalitate multiplă

Sper ca anul acesta prof. dr. Viorel Lupu să fie prezent pe simezele clujene cu o primă expoziţie personală. Lucrările sale trebuie văzute mai mult și apreciate la adevărata lor valoare artistică și ideatică.

Etichete: Viorel Lupu pictură Art Today

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.