Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

„Primul roman”: editura Litera dă startul unui concurs de debut literar

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 1 august 2022, ora 12:03

O editură din România lansează o invitație pentru scriitori. Așadar, dacă sunteți interesați, vă puteți înscrie la concursul de debut literar „Primul roman“, aflat la cea de-a doua ediție.

Sunteți un scriitor talentat, aflat la început de drum? Atunci, această veste este pentru dumneavoastră: editura Litera lansează cea de-a doua ediție a concursului de debut literar Primul roman“.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană“, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Coperta_Primul roman

Din juriul care va citi manuscrisele fac parte:

 • Cristina Bogdan, conf. univ. dr., decana Facultății de Litere, Universitatea din București;
 • Ligia Pârvulescu, scriitoare, câștigătoarea premiului I, ediția I;
 • Emanuela Ilie, conf. univ. dr., Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Iași,
 • Doina Ruști, scriitoare, președinta juriului și coordonatoarea colecției „Biblioteca de proză contemporană“.

„Debutul unui scriitor este întotdeauna esențial, de multe ori rămânând în memoria generală doar prin acea carte prin care și-a făcut intrarea în literatură. Tocmai de aceea mi se pare vital un concurs. Cred în premiul „Primul roman“ al Editurii Litera pentru că el vine să adauge valorii câștigătorului și energiile celor peste 100 de participanți. Succese tuturor!“, a declarat Doina Ruști.

Invitația de a participa la concurs este înaintată persoanelor fizice cu cetățenie română, cu vârsta de peste 18 ani, care nu au publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

 • Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 60.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).
 • Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 1 și 21 august) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de Fișa de participare, cu următoarele date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte.

Detalii despre Regulamentul concursului și Fișa de participare le găsiți pe Litera.ro

carti interes romani anxietate stres inteligenta emotionala

Concursul se desfășoară în perioada 1 august - 19 septembrie 2022 și include 4 etape:

Etapa 1: 1 august-21 august – înscriere

Etapa 2: 22 august-15 septembrie – jurizare

Etapa 3: 16 septembrie – anunțarea câștigătorilor

Etapa 4: 29 septembrie – festivitate de premiere.

Etichete: debut literar primul roman doina rusti proza contemporana romana proza contemporana biblioteca de proza contemporana editura litera

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.