Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Reversul autonomiei

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 9 decembrie 2011

   Fiinţa umană se defineşte şi prin unicitate, autenticitate şi autonomie; din ultima derivă capacitatea şi necesitatea de a alege, postulată de existenţialismul sartrian. Translatarea psihanalitică a acestor caracteristici evidenţiază relaţiile psihodinamice dintre ele. Într-adevăr,Eul este unic prin opţiunile sale valorice, iar autonomia rezultă din specificul pulsiunilor ce emană din subconştient. Într-o viziune asemănătoare, se poate observa că dependenţa, adică reversul autonomiei, poate fi consecinţa unui complex Eu–Sine care nu este capabil să proceseze calitatea pulsiunilor instinctuale într-o eficientă stimă de sine. Toate acestea generează un tip de personalitate cu un Self special, descris de Izabela Ramona Todiriţă, Carmen Cosmina Şoancă şi Sânziana Şover în monografia TULBURAREA DE PERSONALITATE DEPENDENTĂ – evaluare, diagnostic şi intervenţie terapeutică. (...)

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.