Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Sănătatea, sărbătorită la Ateneu

Viața Medicală
Dr. M. C. joi, 18 aprilie 2013

   La 7 aprilie a.c., la Ateneul Român, Fundaţia „Medicina şi Muzica“ şi Filarmonica „George Enescu“ au organizat, în parteneriat cu UMF „Carol Davila“ şi sub egida Academiei Române, un concert festiv cu ocazia Zilei mondiale a sănătăţii. În deschiderea evenimentului, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a adresat un mesaj medicilor, pe care i-a invitat să fie alături de autorităţi în procesul de schimbare a sistemului sanitar românesc. Pentru că tema din acest an a Zilei mondiale a sănătăţii a fost hipertensiunea arterială, oficialul şi-a început discursul mărturisindu-şi condiţia de hipertensiv, iar faptul că ocazia urma să fie marcată printr-un concert l-a încurajat să-şi menţioneze propriile studii de flaut şi pian din perioada şcolii. Într-o ultimă alocuţiune, prof. dr. Mircea Penescu, preşedintele fundaţiei organizatoare, s-a scuzat pentru „îndrăzneala“ de a aborda repertoriul programat, reprezentat de fragmente din Verdi şi Wagner, cărora, pentru a marca două secole de la naştere, anul 2013 le este dedicat. Au urmat aproape două ore în care, sub bagheta lui Iosif Ion Prunner, Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nechifor“, Corul „Vox Medicalis“ al studenţilor în medicină şi farmacie (condus de Tudor Ionescu), Bianca Mărginean (soprană), Ionuţ Pascu (bariton), Judit Kutasi (mezzosoprană), Ionuţ Hotea şi Adrian Dumitru (tenori) au redat binecunoscute uverturi, arii, preludii şi coruri din operele celor doi compozitori care au marcat secolul al XIX-lea. Aşa cum profesorul Penescu îşi exprima la început speranţa, micile imperfecţiuni au fost compensate de pasiunea artiştilor, pe care publicul a răsplătit-o cu aplauze călduroase. La sfârşitul serii, misiunea fusese îndeplinită: doctori, pacienţi şi simpli spectatori deopotrivă au pornit spre casă cuprinşi de o voioşie... sănătoasă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.