Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SOROT și „Ermil Nichifor“

Viața Medicală
Anca FLOREA joi, 5 noiembrie 2015
     Concertul „de toamnă“ al Orchestrei medicilor „Ermil Nichifor“ a fost prilejuit de deschiderea celui de al XVI-lea Congres național de ortopedie și traumatologie, participanții fiind invitați sub cupola Ateneului să asculte muzică bună într-o interpretare deosebită. Astfel, medicii din sală i-au ascultat și aplaudat pe colegii lor de pe scenă.
     După alocuțiunile rostite de organizatori și invitați, ansamblul, cu Iosif-Ion Prunner la pupitru, a abordat lucrări prioritar din creația romantică, mult îndrăgite de orice meloman. Programul a debutat însă cu „Rapsodia II“ de Enescu, realizată pe coordonatele unei sublinieri a lirismului poate nostalgic, poate evocator, cu o tentă gravă, într-o parcurgere clară, cumva lineară. Celebrul opus a fost urmat de „Havanaise“ de Saint-Saëns, în care ansamblul a colaborat cu violonista japoneză Haruna Shinoyama, tânără și charismatică, etalând un sunet rotund și cald, anvergură, frazare elegantă și finețe a expresiei. Apoi, în Concertul nr. 1 de Mendelssohn-Bartholdy, solist a fost pianistul Lucian Veliciu, a cărui evoluție s-a dovedit robustă, fluentă, reliefându-i datele tehnice și implicarea în demersul său pe claviatură, precum și colaborarea eficientă cu orchestra într-o construcție clară, precisă și sobră. În final, a răsunat, simbolic, „Uvertura Academică“ de Brahms, derulată cu acuratețe și o strălucire asigurată (și) de alămurile care, exceptând câteva „scăpări“, s-au încadrat în atmosfera festivă gândită de compozitor, perfect adecvată unei seri aflate sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ București.
Lucian Veliciu 
     Un concert bun, cu soliști tineri și performanți, partituri pretențioase și ofertante, în care Orchestra medicilor și concertmaestrul său, prof. dr. Mircea Penescu, se simt bine, cântând cu plăcere, seriozitate și dăruire, aspect apreciat de spectatorii care au aplaudat, în picioare. Un program cu o structură echilibrată, desfășurat în organizarea Fundației „Medicina și muzica“ și a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie (SOROT), ca de obicei în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.