Newsflash
Internaționale

Disney Resort Shanghai, închis din cauza COVID-19 - dar vizitatorii rămân pe loc

de L. Budin - oct. 31 2022
Disney Resort Shanghai, închis din cauza COVID-19 - dar vizitatorii rămân pe loc

Disney Resort din Shanghai şi-a suspendat brusc operaţiunile, pentru a pune în aplicare măsurile de prevenţie anti-COVID-19.

Toți vizitatorii prezenţi în momentul anunţului au fost instruiţi să rămână în parc până când obţin un rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului, informează Reuters și Agerpres.

disney-resort-shanghai

Complexul a anunţat luni, 31 octombrie, la ora locală 11.39 (03.39 GMT) că va închide imediat principalul parc de distracţii şi zonele adiacente, inclusiv strada comercială, până la noi ordine pentru a respecta măsurile pentru combaterea transmiterii virusului.

Înregistrările video care au circulat luni pe platforma chineză de socializare Weibo arată oameni care se precipită spre porţile parcului, deja închise.

Autorităţile din Shanghai au precizat pe contul oficial WeChat că parcul nu permite oamenilor să intre sau să iasă, iar toţi vizitatorii aflaţi în interiorul parcului trebuie să aştepte rezultatele testelor înainte să poată pleca.

Toate persoanele care au vizitat parcul după data de 27 octombrie trebuie să se testeze pentru COVID-19 de trei ori pe parcursul a trei zile, au mai spus autorităţile.

Atracţiile au funcţionat în continuare pentru vizitatorii nevoiţi să rămână luni în parc după anunţul închiderii, au relatat utilizatori ai reţelelor sociale.

Shanghai a raportat 10 cazuri de coronavirus cu transmitere locală pentru data de 30 octombrie, toate asimptomatice.

Închiderea parcului marchează cea mai recentă perturbate a activităţii Shanghai Disney Resort, care a fost închis timp de peste trei luni. 

Parcul a fost de asemenea închis timp de două zile în noiembrie anul trecut, când peste 30.000 de vizitatori au rămas blocaţi la interior, după ce autorităţile au dat dispoziţie ca toţi aceştia să fie testaţi în cadrul unui exerciţiu de depistare a contacţilor.

Autorităţile locale continuă să impună pe teritoriul Chinei măsuri neaşteptate şi extreme în scopul eliminării oricărei posibilităţi de transmitere a virusului după apariţia unor cazuri, în concordanţă cu protocolul ultra strict de „toleranţă zero” la COVID-19.

ADRFR salută derularea programului pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe