Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

A V-a Conferință Națională a Asociației Melanom România

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 21 iunie 2022, ora 17:51

Conferință Națională a Asociației Melanom România este dedicată anul acesta inovației din sănătate și abordării unui subiect cheie: care sunt soluțiile ca metodele de preventie, diagnosticare și terapiile de ultimă oră să ajungă la toți pacienții.

Conferința Națională „Inovația în Melanom 2022 - Viața este un drept pentru toți” este organizată în zilele de 24 și 25 iunie 2022, la Hotel Novotel din București.

melanom

„Zeci de specialiști în îngrijirea oncologică, reprezentanți ai instituțiilor-cheie din sănătate, voluntari afectați de melanom și alte tipuri de cancer, familii și pacienți se vor reuni și timp de două zile vor dezbate în profunzime măsurile de îngrijire oncologică și combatere a cancerului, soluțiile pentru a elimina inegalitățile din sistem și impactul digitalizării în cercetare și practica medicală”, se arată într-un comunicat de presă.

Agenda de discuții a specialiștilor cuprinde întrebări esențiale la care vor încerca să răspundă pe parcursul evenimentului:

 • Care sunt cele mai bune interventii disponibile pentru pacienții cu melanom?
 • Cum pot fi optimizate serviciile din sănătate?
 • Cum aducem tehnologiile de frontieră în țară?
 • Cum pot avea acces toți pacienții la servicii de sănătate inovative?
 • Care sunt metodele potrivite pentru a încuraja cercetarea în domeniul cancerului?
 • Ce înseamnă e-health, digitalizarea și exploatarea inteligentiei artificale în îngrijirea oncologică și cum pot ajuta pacienții?

Participarea la eveniment este gratuită și va fi posibilă pe bază de aplicație și selecție. Programul conferinței este AICI.

„Evenimentele majore din ultima perioadă – precum pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina – au afectat sistemele de bază ale statelor europene, sănătatea fiind sectorul cel mai vulnerabil. Metodele de prevenție și diagnostic inovatoare, terapiile noi, care oferă beneficii salvatoare pentru pacienți pot avea însă un impact redus într-un sistem medical șubred”, se mai arată în comunicat.

În aceste condiții, ediția de anul acesta a conferinței va aborda situația îngrijirii pacienților oncologici în contextul lansării unor programe de reformare a sistemului de sănătate și a planului național de combatere a cancerului.

„Progresul științific și inovația au câștigat în ultimii ani tot mai mult teren în dezvoltarea de intervenții care îmbunătățesc durata și calitatea vieții pacienților. Este revoltător să vedem cum medicina personalizată, terapiile inovatoare, digitalizarea sănătății, soluțiile pentru întărirea capacității sistemului sanitar nu reușesc să pătrundă în mod real în sistemul sanitar românesc și să ajute pacientul cu cancer. În același timp, miliarde de euro vor fi direcționate sănătății prin Planul Național de Redresare și Reziliență și Programele Operaționale de Sănătate. Există, de asemenea. recentul Plan Național de Cancer care promite schimbări semnificative. Viitorul nostru, al tuturor, depinde de felul în care vor fi folosiți banii din aceste programe în așa fel încât să producă schimbări semnificative. De aceea, am invitat peste 20 de specialiști cu viziune reformatoare și idei progresiste pentru a susține prezentări menite să ofere proiecte și propuneri documentate pentru rezolvarea problemelor pacienților oncologici”, a precizat dr. biolog Violeta Astratinei, președinta Asociației Melanom România.

Etichete: Conferinta Nationala a Asociatiei Melanom Romania pacientii cu melanom serviciile din sanatate combaterea cancerului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC