Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Acum... spre viitor!

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU vineri, 14 ianuarie 2011

    Deşi am intrat în noul an – 2011, am primit la redacţie ultimul număr – 12/2010 – al revistei VIAŢĂ+SĂNĂTATE. Dl dr. Nicolae Dan, redactorul şef al publicaţiei, are la rubrica Editorial chiar un... Editorial de sărbători, în care şi-a propus să prezinte „partea luminoasă a sărbătorilor..., însă există şi una mai puţin demnă de expus. Şi anume tendinţa la excese“. Şi pentru că domnia sa îşi încheie articolul printr-o prezentare a revistei: „Numărul de faţă prezintă idei, sugestii şi soluţii sănătoase, menite să creeze cadrul în care ne putem bucura cu adevărat de feeria sărbătorilor de iarnă, fără a abuza de sănătate“, recenzentul îşi permite să se oprească la alte subiecte. (...)


 
 

   Deşi am intrat în noul an – 2011, am primit la redacţie ultimul număr – 12/2010 – al revistei VIAŢĂ+SĂNĂTATE. Dl dr. Nicolae Dan, redactorul şef al publicaţiei, are la rubrica Editorial chiar un... Editorial de sărbători, în care şi-a propus să prezinte „partea luminoasă a sărbătorilor..., însă există şi una mai puţin demnă de expus. Şi anume tendinţa la excese“. Şi pentru că domnia sa îşi încheie articolul printr-o prezentare a revistei: „Numărul de faţă prezintă idei, sugestii şi soluţii sănătoase, menite să creeze cadrul în care ne putem bucura cu adevărat de feeria sărbătorilor de iarnă, fără a abuza de sănătate“, recenzentul îşi permite să se oprească la alte subiecte. La rubrica intitulată Corpul şi vârsta, dl dr. Emil Rădulescu continuă (cu partea a doua) materialul „Vâstele creierului“ din care voi reda o frază demnă de reţinut: „Studierea unui instrument muzical produce modificări mari în creier, care, pe lângă ameliorarea talentului muzical, influenţează şi alte aptitudini, inclusiv vorbirea, limbajul, memoria, coeficientul de inteligenţă şi sensibilitatea (...). Educaţia muzicală, în special la o vârstă tânără, modifică, într-un mod semnificativ, structura creierului“. Aşadar, nu lăsaţi să se piardă un talent, dacă îl descoperiţi la copilul dv.! Pe final, de la rubrica Etică, mă opresc la articolul „Acum! Urgent“, deloc întâmplător, deoarece nu cred să fie cineva care să nu fi reacţionat vreodată la imperativul sintagmei. Acum dorim să le avem pe toate... o casă, un televizor, un împrumut la bancă etc. Şi în domeniul sănătăţii, pacienţii îşi doresc vindecarea pe moment: să dispară hipercolesterolemia, trigliceridele crescute, problemele de inimă ş.a. Ceea ce ar trebui să învăţăm şi ne sfătuieşte autorul articolului, este „să redescoperim un lucru atât de mult uitat astăzi – răbdarea! “.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.