Newsflash
Diverse

Soluţii informatice pentru sănătate

de - iun. 12 2014
Soluţii informatice pentru sănătate
     Lideri de piaţă din industria IT, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai CNAS, ai autorităţilor publice locale şi centrale, manageri de spital şi medici specialişti au dezbătut situaţia actuală şi în perspectivă a informatizării sistemului medical românesc, în cadrul conferinţei eHealth Next Generation. Discuţiile de pe agenda conferinţei – organizată, în urmă cu o săptămână, la Bucureşti – au vizat în special serviciile cloud, stocarea în siguranţă a datelor, soluţiile expert, medicina translaţională şi interoperabilitatea soluţiilor. Vorbitorii au trecut în revistă beneficiile eHealth, ale telemedicinii, arătând totodată că mai mulţi specialişti din România, SUA, Germania şi Franţa lucrează în comun pentru amenajarea unor centre zonale de telemedicină, pentru intervenţia în cazul unor calamităţi naturale. Sunt centre care vor gestiona datele transmise de la faţa locului de echipele de intervenţie rapidă. Tot pentru eficientizarea sistemului de sănătate din România a fost creat şi dosarul electronic de sănătate (DES), printr-un program în valoare de 18,5 milioane de euro, cu finanţare majoritar europeană. Din luna aprilie DES a intrat în faza de producţie, reuşindu-se deja interconectarea a 75 de spitale şi 3.600 de medici care au introdus datele a 850.000 de pacienţi. Dr. Marc Lazarus, directorul Centrului Human Simulation, Universitatea de Medicină din München a explicat cum pot fi folosite simulatoarele şi roboţii în procesul de instruire a medicilor. (D. D. M.) 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe