Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Ziua internistului

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN miercuri, 23 ianuarie 2013
   În organizarea Societăţii Române de Medicină Internă (SRMI), la sfârşitul anului trecut a fost marcată, pentru prima dată, Ziua medicului internist, eveniment profesional-ştiinţific şi festiv care a mobilizat un număr mare de specialişti, dar şi oaspeţi străini reprezentând medicina internă europeană: J. W. Elte (secretarul general al Federaţiei Europene de Medicină Internă) şi J. G. Alegría (Societatea Spaniolă de Medicină Internă), invitaţi de onoare ai SRMI, care au prezentat conferinţele: „What about European Federation of Internal Medicine?“, respectiv, „Calitatea îngrijirilor din medicina internă“. Cei doi oaspeţi au fost premiaţi şi au primit titlul de membru de onoare al SRMI. Au fost premiate şi personalităţi ale medicinii româneşti: prof. dr. Ovidiu Băjenaru (premiul pentru colaborarea interdisciplinară cu SRMI) şi prof. dr. Daniela Bartoş (premiul pentru implicare în activitatea SRMI).
   Palierul ştiinţific al manifestării a inclus masa rotundă „Particularităţi terapeutice ale afecţiunilor cardiovasculare la vârstnic“, dar şi simpozioanele: „Redarea mobilităţii prin controlul durerii“, „Cardioprotecţie, efect antioxidant“, „Angina pectorală stabilă“, „Rolul endoteliului în patogenia bolilor din practica medicului internist“. Probleme metodologice ale formării medicilor internişti au făcut obiectul conferinţei profesorului Ion Bruckner, preşedintele SRMI.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.