Newsflash
Internaționale

Două studii conchid că pandemia a început în piaţa din Wuhan

de L. Budin - iul. 27 2022
Două studii conchid că pandemia a început în piaţa din Wuhan

Două studii publicate în revista Science conchid că pandemia de COVID-19 a început în piaţa din oraşul chinez Wuhan, indicând o foarte probabilă origine animală a virusului.

Primul studiu este o analiză geografică în care se arată că primele cazuri detectate în decembrie 2019 au fost concentrate în jurul pieţei. Al doilea este o analiză genomică, unde se arată că este foarte puţin probabil ca virusul să se fi răspândit pe scară largă la om înainte de noiembrie 2019, informează France 24, preluând o știre AFP, și Agerpres.

piata-asiatica

Un studiu a analizat localizarea primelor 155 de cazuri din decembrie 2019. Acestea au fost concentrate în jurul pieţei din Wuhan, spre deosebire de cele din lunile următoare, identificate în cartiere foarte populate, ceea ce indică răspândirea virusului.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, eşantioane prelevate din piaţă, în luna ianuarie 2020.

Analiza a arătat că probele pozitive la SARS-CoV-2 erau concentrate în partea de sud-vest a pieţei, acolo unde se vindeau animale vii.

Cel de-al doilea studiu se bazează pe analiza genomului virusului care a dus la primele cazuri de boală. Cercetarea a concluzionat că două tulpini ale virusului, A şi B, au existat înainte de februarie 2020. Aceste două tulpini au rezultat probabil din două evenimente separate de transmitere la om, ambele în piaţa din Wuhan.

Cercetătorii subliniază că este important să se afle care era proveniența animalelor vii vândute în piața din Wuhan, pentru a minimiza riscurile viitoare.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Ministrul Sănătății: se așteaptă 70.000 cazuri de infectare săptămâna viitoare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe