Newsflash
Apariții editoriale

Educaţie prin și pentru mișcare

de Dr. Ioana SOARE - apr. 14 2023
Educaţie prin și pentru mișcare

ArtFitMent – arta de a aduce echilibrul și armonia în trup și în minte – încearcă să scoată la lumină potenţialul personal, să stimuleze creativitatea și să asigure o evoluţie durabilă artistului.

Volumul Artiștii: cultul corpului și sportul – ArtFitMent reprezintă rodul unor preocupări constante în aplicarea de programe instructiv-educative în domeniul educaţiei, culturii și artei. Cercetarea dorește să contribuie la implementarea unor programe de mișcare adaptate, realizate de specialiștii din domeniul educaţiei fizice și al sportului în parteneriat cu universităţile de artă.

Artfitment 1 coperta_B5

Activităţile motrice (corporale) de întreţinere au ca principal obiectiv promovarea educaţiei prin și pentru mișcare și modelarea persoanelor care activează în domeniul cultural-artistic, privind beneficiile practicării acestora pentru menţinerea sănătăţii.

Activităţile motrice presupun armonizarea relaţiei corp-minte și pot fi practicate în scop profilactic, pentru dezvoltarea masei musculare, pentru îmbunătăţirea coordonării intersegmentare, sau doar pentru înlăturarea celor 3 „S” ai societăţii moderne: sedentarismul, suprasolicitarea, supraalimentaţia.

Ecoul modificărilor adaptative

Autoarea – Georgeta Nicola Vlăduţu – a dorit să realizeze, prin această carte, o strategie de pregătire fizică specifică și psihică, astfel încât să se respecte principiile didactice ale învăţării: de la ușor la greu, de la simplu la complex, de la cunoscut la necunoscut.

Totodată, a urmărit ca impactul activităţilor motrice să se manifeste ca un ecou al modificărilor adaptative menite să completeze și să optimizeze pregătirea artistică. În același timp, a dorit să stabilească un sistem de monitorizare și evaluare accesibil practicanţilor, care să le ofere un feedback obiectiv referitor la efectele programelor motrice asupra organismului. De asemenea, a dorit să evidenţieze statusul artistului, așa cum se procedează în pregătirea sportivă de performanţă.

Considerăm că programele motrice de tip ArtFitMent trebuie să completeze și să se armonizeze cu mijloacele de pregătire artistică specifice din organizaţiile de cultură și artele spectacolului, în vederea îmbunătăţirii performanţei la nivel profesional, personal și social.

Citiți și: Punte de legătură între IA și medicină

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe