Newsflash
Internaționale

Germania: numărul adolescenților anorexici a crescut în pandemie

de L. Budin - apr. 11 2022
Germania: numărul adolescenților anorexici a crescut în pandemie

Numărul copiilor şi adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei de COVID-19, arată specialiştii germani din domeniul sănătăţii.

Andreas Schnebel, şeful unei asociaţii germane pentru tulburări de alimentaţie, citat de dpa și Agerpres, a spus că pacientele care suferă de astfel de tulburări sunt din ce în ce mai tinere.

adolescenta-anorexie

De câțiva ani, la centrul de consiliere din München se prezintă fete cu vârste de doar 8-9 ani, a spus Schnebel. El a atribuit acest lucru faptului că tinerii intră mai repede la pubertate, ei având totodată acces la reţelele sociale la o vârstă mai fragedă.

Faptul că un număr mai mare de tineri cu tulburări de alimentaţie – anorexie, bulimie -  primesc tratament este confirmat şi de firmele de asigurări de sănătate.

DAK-Gesundheit, una dintre cele mai mare firme de asigurări de sănătate din Germania, a înregistrat, în 2020, o creştere cu 9% a tratamentelor spitaliceşti pentru tulburările de alimentaţie, comparativ cu anul precedent. În rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 17 ani, creşterea a fost de 13%. Din 2019 până în 2020 s-a înregistrat o creştere cu 7% în rândul tinerilor cu vârste între 13 şi 18 ani diagnosticaţi cu tulburări de alimentaţie.

Debutul timpuriu al pubertăţii poate însemna că, deşi tinerii sunt fizic mai maturi, ei ar putea fi mai puţin dezvoltați din punct de vedere psihologic, a declarat Silja Vocks, profesor de psihologie clinică şi psihoterapie la Universitatea din Osnabrück. Ei îşi petrec un timp considerabil pe reţelele sociale, unde sunt expuşi constant unor imagini nerealiste care le influenţează imaginea despre sine.

Bacteriile din tumori ajută celulele canceroase să metastazeze

Scandal la maternitate: 300 de sugari morți sau cu leziuni cerebrale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe