Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Alexa de la Amazon va face educație sexuală cu utilizatorii

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 29 septembrie 2021, ora 13:53

O companie care se adresează sănătății femeilor va face echipă cu boxa inteligentă Alexa de la Amazon pentru a transmite notificări despre contraceptive și educația sexuală a utilizarorilor.

Noul instrument ce va fi implementat pe boxa inteligentă Alexa le va reaminti utilizatoarelor să își ia pilulele contraceptive și va răspunde la întrebări frecvente pe tema sănătății sexuale și reproductive, scrie www.mobihealthnews.com

pilule contraceptive
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Nurx, o companie care se adresează sănătății femeilor, cunoscută mai ales pentru prescripțiile online de pilule contraceptive, a lansat un instrument (numit Skill) pentru unealta Alexa de la Amaxon, care funcționează în domeniul sănătății sexuale și reproductive, dar și ca reminder ca utilizatorul să își ia la timp pilula anticoncepțională, arată sursa citată.

Nurx Birth Control și Sexual Health Knowledge Skill le reamintesc pacienților să ia zilnic pilulele anticoncepționale, la momentul dorit de utilizatori, o măsură esențială pentru a preveni sarcina neplanificată.

În plus, Skill le va răspunde utilizatorilor la cele mai frecvente întrebări din domeniul sănătății sexuale, cum ar fi când anume trebuie să fie administrată o metodă de contracepție de urgență sau să explice diferite tipuri de metode contraceptive și modul în care acestea funcționează.

„Căutăm căi noi și inovative de a ajunge la pacienți și la potențialii pacienți. Așa că această măsură a venit ca o modalitate naturală pentru noi de a comunica cu mai mulți oameni. Ia apoi intervine un alt aspect: modul în care îți iei medicamentul – sau aderența la tratament. Acesta este o parte foarte importantă pentru a obține rezultate pozitive. Este important, îndeosebi în contracepție, să le permiți oamenilor să fie constanți atunci când își iau medicamentele”, a declarat CEO-ul companiei Nurx, Varsha Rao, pentru MobiHealthNews.

Etichete: pilule contraceptive metode contraceptive amazon alexa amazon boxa inteligenta educatie sexuala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.