Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Aplicațiile mobile pot rata melanomul

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 21 februarie 2020

Aplicațiile de telefon mobil destinate publicului larg pentru investigarea leziunilor cutanate nu sunt eficiente și nu oferă o protecție adecvată, anunță cercetătorii englezi*.

detectare-melanomAcestea sunt utilizate, în prezent, pentru analizarea unor leziuni ce prezintă posibile semne de malignitate – cum ar fi melanomul sau alte tipuri de cancer –, iar rezultatul analizei influențează decizia persoanei în cauză de a consulta un medic.

Eficiența acestora a fost evaluată printr-un review Cochrane ce a vizat nouă studii și a inclus două aplicații aprobate pentru utilizare în Europa (SkinScan și SkinVision).

S-a observat că una dintre aplicații nu a identificat niciun melanom în studiul corespunzător, în timp ce a doua aplicație, raportat la 1.000 de persoane, ar omite 4 din 30 de melanoame și ar diagnostica incorect alte 200 de cazuri.

Se consideră, astfel, necesară o reglementare mult mai bună a acestor aplicații înainte de a fi aprobate.

*https://www.bmj.com/content/368/bmj.m127

Etichete: aplicatiile mobile si melanomul detectare melanom investigare leziuni cutanate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.