Newsflash
Internaționale

India interzice o combinație de medicamente contra răcelii pentru copiii sub patru ani

de L. Budin - dec. 22 2023
India interzice o combinație de medicamente contra răcelii pentru copiii sub patru ani

Agenţia de reglementare a medicamentelor din India a interzis utilizarea unei combinaţii de medicamente împotriva răcelii la copiii cu vârste sub patru ani şi a impus ca tratamentele să fie etichetate corespunzător.

Măsura vine în urma decesului a cel puţin 141 de copii din întreaga lume, decesele fiind asociate cu siropurile pentru tuse, informează Reuters și Agerpres.

Autoritatea de reglementare indiană a declarat că îngrijorările privind promovarea unei formule de medicamente contra răcelii care nu a fost aprobată pentru sugari au dus la recomandarea de a nu se utiliza combinația pentru această grupă de vârstă.

Ordinul vine în contextul în care India trage învățăminte de pe urma unui val de decese în rândul copiilor, pe care autoritățile le-au legat de siropurile toxice pentru tuse fabricate în ţară.

Ordinul autorităţii de reglementare privind combinaţia fixă de medicamente (FDC), emis pe 18 decembrie, le cere producătorilor de medicamente să îşi eticheteze produsele cu avertismentul că „FDC nu trebuie utilizat la copii cu vârste mai mici de 4 ani”.

Combinaţia fixă de medicamente conţine maleat de clorfeniramină şi fenilefrină - medicamente care sunt adeseori utilizate în siropuri sau tablete pentru a trata simptomele obişnuite ale răcelii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă utilizarea siropurilor de tuse sau a medicamentelor eliberate fără prescripție medicală pentru tratarea tusei şi a simptomelor de răceală la copiii cu vârste mai mici de cinci ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe