Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Angajaţii nevaccinaţi, disponibilizaţi

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 14 ianuarie 2022

Compania americană Citigroup a anunţat disponibilizarea angajaţilor nevaccinaţi, începând cu 14 ianuarie a.c.

        Politica privind angajaţii nevaccinaţi fusese anunţată încă din luna octombrie a anului trecut, iar în prezent compania a devenit prima instituţie majoră de pe Wall Street care a luat această decizie. Alte bănci, precum Goldman Sachs, Morgan Stanley și JP Morgan Chase, au anunţat angajaţii nevaccinaţi să lucreze de acasă, însă până în acest moment nu au făcut disponibilizări din această cauză. 

        Citigroup este prima companie de pe Wall Street care va  implementa politica „no-jab, no-job”, însă și alte companii, precum Google sau United Airlines, au implementat obligativitatea vaccinării angajaţilor, cu diferite grade de stricteţe.  Peste 90% dintre angajaţii Citigroup au fost de acord cu vaccinarea. De asemenea, compania va analiza orice caz medical sau motive religioase luate în considerare de angajat privind decizia de vaccinare. Per total, reprezentanţii companiei au declarat că se supun directivelor președintelui Joe Biden, care a impus ca toţi angajaţii aflaţi în legătură cu Guvernul să fie vaccinaţi cu schema completă.

        Curtea Supremă din SUA a audiat recent argumentele republicanilor privind blocarea deciziei președintelui Biden de a obliga firmele cu peste 100 de angajaţi ca aceștia să fie vaccinaţi ori testaţi săptămânal. La nivel naţional, companiile au fost iniţial de acord cu decizia prezidenţială, pentru că le elibera de răspunderea creării unei proceduri în acest sens, dar e posibil ca răspunsul Curţii Supreme să modifice acest lucru.

 

https://edition.cnn.com/2022/01/07/business/citigroup-unvaccinated-employees-fired/index.html

Etichete: disponibilizari angajati nevaccinati politica companii vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.