Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Beluga rătăcită în Sena: cetaceului i se vor administra vitamine

Viața Medicală
L. Budin luni, 8 august 2022, ora 16:23

Aflată într-o ecluză, la 70 de kilometri de Paris, vietatea marină se află în continuare sub monitorizarea autorităților și a asociațiilor de profil.

După ce, în luna mai, o orcă a murit de foame între Rouen și Le Havre, beluga rătăcită în fluviul Sena de săptămâna trecută se află și ea în dificultate. Situația ei se degradeză de la o zi la alta, informează AFP și Le Parisien.

beluga1

Cetaceul, a cărui prezență în Sena este excepțională, dat fiind că trăiește în mod obișnuit în ape reci, continuă să nu se alimenteze. La ora actuală, beluga se află într-o ecluză, la 70 km de capitala Franței.

Autoritățile și asociațiile de profil continuă să țină sub observație mamiferul acvatic. Conform luărilor de poziție oficiale, oameni de știință și veterinari intenționează să examineze vietatea, pentru a găsi eventuale soluții. Sunt pregătiți să îi administreze vitamine și produse care i-ar putea stimula apetitul.

Autoritățile speră să afle dacă beluga nu se hrănește din cauza oboselii sau din cauza unei afecțiuni.

Ecluza, lungă de 200 m, este închisă și interzisă navigației până la noi ordine. Va rămâne închisă până la începutul acestei săptămâni, iar deschiderea ei ar putea permite cetaceului să își reia drumul, de data aceasta în direcția mării – o ipoteză foarte optimistă totuși, recunosc oficialii.

Terapia cu animale de companie în scleroza multiplă

Etichete: beluga ratacita fluviul sena lipsa apetit monitorizare autoritati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.