Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Comisia Europeană cere o intensificare a eforturilor contra variolei maimuţei

Viața Medicală
L. Budin joi, 28 iulie 2022, ora 11:03

Comisia Europeană le-a cerut celor 27 de state membre ale UE să adopte o abordare mai fermă şi coordonată contra variolei maimuţei - o „urgenţă sanitară globală” conform OMS.

Într-o scrisoare adresată miniştrilor UE ai Sănătăţii, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a remarcat că Uniunea Europeană a fost epicentrul cazurilor depistate şi că statele membre ar trebui să lucreze împreună pentru a controla focarul epidemic, informează Reuters și Agerpres.

steag-ue

Kyriakides i-a îndemnat pe miniştrii UE să intensifice monitorizarea şi raportarea cazurilor, urmărirea şi izolarea contactelor, vaccinările şi comunicarea clară cu privire la riscurile de îmbolnăvire.

După raportările iniţiale de cazuri în Europa în luna mai, numărul infectărilor a crescut la peste 16.000 în 75 de ţări.

Kyriakides a subliniat că membrii UE ar trebui să furnizeze datele înregistrate la nivel naţional Sistemului European de Supraveghere, actualizând informaţiile pe măsură ce date mai complete devin disponibile.

De asemenea, a mai spus ea, ţările ar trebui să stabilească linii directoare clare privind urmărirea contacţilor şi izolarea acestora în conformitate cu recomandările Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Uniunea Europeană a achiziţionat 160.000 de doze de vaccinuri de la compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic. Kyriakides a cerut ţărilor UE care nu au semnat contracte să facă acest lucru cât mai curând posibil pentru a asigura livrările de vaccinuri.

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Etichete: solicitare comisia europeana tari membre combatere variola maimutei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.